Konfirmation

Da du blev døbt, sagde din gudmor/gudfar og forældre JaTak til Gud på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige JaTak til den kristne tro. Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv. Du skal være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Majbølle-Vigsnæs Kirker foregår normalt tirsdag morgen kl. 8-9.30. Du møder ved Majbølle Kirke, og bagefter kører en bus dig til skolen.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du hører og ser en masse forskellige ting, der handler om Gud og Jesus - og hvor du får lov til at spørge på livet løs. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film, laver rollespil og tager måske på konfirmandweekend.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester. Blandt andet i den konfirmandgudstjeneste, du skal være med til at lave sammen med de andre på dit hold.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Majbølle og Vigsnæs går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen begynder som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen.
Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.


Ritualet består i, at præsten spørger dig: "Vil du konfirmeres i den kristne tro?" (dvs. vil du blive bekræftet i den tro, du får af Gud?). Når du svarer "Ja!", velsigner præsten dig med håndspålæggelse.
Du får også et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at bede Fadervor sammen.
Gudstjenesten slutter med altergang, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

 

 

Kommende datoer

Præsterne i og omkring Sakskøbing melder konfirmationsdatoer samlet ud til de kommende konfirmandfamilier sidst på foråret.
Vil du være sikker på at få besked, kan du kontakte sognepræsten.